Cuma Söyleşileri-2 Konuğumuz Celal Abdi GÜZER

Antalya Bilim Üniversitesi Art and Architecture Society’in ‘Cuma günleri Mimarlık Sohbetleri’ kapsamında bu hafta Celal Abdi Güzer konuk oldu. Konferansın ilk bölümünde Güzer, eleştiri üzerine konuştu. Güzer, insanların günlük yaşamdaki eleştiri hakkında ne bildiklerini ve hayatımızdaki 'eleştirmeyi' ne kadar çok önemli olduğunu ve eleştirilerin mimarlık dünyasındaki diğer disiplinlerle nasıl ilişkili olduğunu anlattı. 'Mimari eleştiri çoğu zaman kendi yolunu yaratmak için edebiyat, tarih ve felsefe gibi diğer disiplinleri ifade ediyor' dedi. Eleştiri anlamından sonra, kendimize nasıl sormalıyız ve Dünyayı, çevremizi, bu mimarinin nereden geldiğini, tüm bu mimari tartışmaların nereden geldiğini, önemli tasarım davranışları anlamına gelen tüm bu "izler" in ve mimarlık öğrencilerinin öğrenmesi gereken birçok şeyi değerlendirdi. Konuşmasının ikinci bölümünde 'Endüstri Devrimi'nin önemli noktalarını izleyicilere sunarken Güzer, gerçek hayatta neler olup bittiğini ve mimarinin bu durumu nasıl yansıttığını açıkladı. Konferansın son bölümünde ise üzerinde çalıştığı projelerle ilgili süreci, tasarım sorununa yaklaşırken kendi tercih ve ayrıcalıklarını yaratmak için ne kadar önemli mimari eleştiri yaptığını öğrencilerle paylaştı.